CERVITECH/RELOX RTO at Ammeraal Beltech BV

CERVITECH was gevraagd om een nieuwe RTO te plaatsen voor Ammeraal Beltech BV in Heerhugowaard.
This project was in collaboration with RELOX and HOLTROP & JANSMA. The start date was March 1, 2022 and the end date was January 26, 2024. Thanks to this project, Ammeraal Beltech complies with the legislation again and has air emission reductions. The new RTO results in a 90% energy reduction compared to the old RTO.

Phase 1
Er werden flow- en concentratiemetingen gemaakt van de productiemachine die gekoppeld was aan de oude Megtec TAR. Op basis van deze waardes werd een blauwdruk gemaakt van de fabriek om de bestaande situatie op dat moment vast te leggen.

Phase 2
Hierna werd een definitie van de capaciteit gemaakt van de nieuwe RTO met als inputparameters de waardes uit fase 1. In deze fase was het complete projectplan uitgewerkt met betrekking tot technische projectzaken en planningen.

Phase 3
In deze fase ging CERVITECH over tot het realiseren van het projectplan tot een daadwerkelijke plaatsing van de nieuwe RTO. Hierbij had CERVITECH de contouren uitgetekend om de juiste plaatsing te bepalen.

Phase 4
Deze fase omvatte het plaatsen van de RTO. Hierbij werdt het onderframe inclusief de luchtverdeel kanalen geplaatst, werdt de verbranderskamer inclusief keramische bedden gehesen en werden de bordessen en de hot-bypass gemonteerd.

Phase 5
After installation and connection to gas, air and electricity, CERVITECH put the RTO into operation stand-alone. This allowed production to continue via the old TAR.

Phase 6
Daarna werd de RTO aangesloten op de productie. Na het inbedrijfstellen van de RTO werd de productie uitgeschakeld en werd het oude leidingwerk naar de oude TAR verwijderd. Vervolgens werd er nieuw leidingwerk geplaatst om de proceslucht naar de nieuwe RTO te leiden. Naast het installeren van het leidingwerk had onze partner Holtrop & Jansma ook een nieuwe bypassventilator geplaatst.

Phase 7
Finally, everything was linked. After making the connection with the pipework, the various installations were also connected, so that the machines work together smoothly. The delivery also included measuring the level of residual VOCs in the air after cleaning the RTO.