CERVITECH/RELOX RTO bij Ammeraal Beltech BV

CERVITECH was gevraagd om een nieuwe RTO te plaatsen voor Ammeraal Beltech BV in Heerhugowaard.
Dit project was in samenwerking met RELOX en HOLTROP & JANSMA. De startdatum was 1 maart 2022 en de einddatum was 26 januari 2024. Door dit project voldoet Ammeraal Beltech weer aan de wetgeving en heeft luchtemissiereductie. Door de nieuwe RTO is er wel 90% energiereductie ten opzichte van de oude RTO.

Fase 1
Er werden flow- en concentratiemetingen gemaakt van de productiemachine die gekoppeld was aan de oude Megtec TAR. Op basis van deze waardes werd een blauwdruk gemaakt van de fabriek om de bestaande situatie op dat moment vast te leggen.

Fase 2
Hierna werd een definitie van de capaciteit gemaakt van de nieuwe RTO met als inputparameters de waardes uit fase 1. In deze fase was het complete projectplan uitgewerkt met betrekking tot technische projectzaken en planningen.

Fase 3
In deze fase ging CERVITECH over tot het realiseren van het projectplan tot een daadwerkelijke plaatsing van de nieuwe RTO. Hierbij had CERVITECH de contouren uitgetekend om de juiste plaatsing te bepalen.

Fase 4
Deze fase omvatte het plaatsen van de RTO. Hierbij werdt het onderframe inclusief de luchtverdeel kanalen geplaatst, werdt de verbranderskamer inclusief keramische bedden gehesen en werden de bordessen en de hot-bypass gemonteerd.

Fase 5
Na de installatie en het aansluiten op gas, lucht en stroom heeft CERVITECH de RTO stand-alone in bedrijf genomen. Hierdoor kon de productie doorgaan via de oude TAR.

Fase 6
Daarna werd de RTO aangesloten op de productie. Na het inbedrijfstellen van de RTO werd de productie uitgeschakeld en werd het oude leidingwerk naar de oude TAR verwijderd. Vervolgens werd er nieuw leidingwerk geplaatst om de proceslucht naar de nieuwe RTO te leiden. Naast het installeren van het leidingwerk had onze partner Holtrop & Jansma ook een nieuwe bypassventilator geplaatst.

Fase 7
Tot slot werd alles gekoppeld. Na het maken van de koppeling met het leidingwerk werden ook de verschillende installaties gekoppeld, zodat het samenspel van machines goed verloopt. Bij de oplevering hoorde ook het meten van de mate van achtergebleven VOS in de lucht na het reinigen van de RTO.

error: Content is protected !!