Filterdoek lijn productie gereed te krijgen

Vanuit Filtrair bv in Heerenveen werd ons gevraagd of wij met spoed een tijdelijke project engineer beschikbaar hebben die i.v.m. ziekte van de huidige engineer dit om een stilstaande nieuwe filterdoek productielijn in bedrijf te kunnen stellen. Tevens zou de engineer de technische dienst moeten ondersteunen met projecten om het huidige machine park weer up to date te krijgen.

Na inventarisatie van de nieuwe lijn bleek dat er nog diverse technische items ontbraken om e.e.a. productief te krijgen. Een greep:

De oude thermische gasgestookte heater bleek een veel te grote capaciteit te hebben en kon niet goed op de gewenste waarde worden ingeregeld.

Oude heater

Na onderzoek worden nu 2 kleine elektrische thermische heaters vlak bij de lijn geplaatst, zuiniger en er kan nu met 2 verschillende temperaturen worden gewerkt dus efficiënter en flexibeler. Ook kan er subsidie op worden aangevraagd.

De oude overbemeten grote gasgestookte heater (met asbest) kan nu worden verwijdert en de beschikbare ruimte kan bij de productie worden gebruikt. Dit vergt veel voorbereiding en planning welke door de engineer wordt gecoördineerd.

Aangezien de technische dienst het druk heeft met de dagelijkse storingen en onderhoud wordt deze ook daadwerkelijk ondersteund met diverse installatie aansluit werkzaamheden.

Projecten die nog opgepakt moeten worden zijn:

  • Vervangen van een chiller i.v.m. lekkage van de oude
  • Vervangen van 1 chiller voor 3 kleintjes (productie zekerheid)
  • Besturing of machine vervangen van een filterdoeklas systeem
  • Hoofdverdeel kast uitbreiden
  • Onderverdeelkast verplaatsen om de productieruimte te vergroten.
  • Waar kunnen we energie besparen en/of terugwinnen.

*Bovenstaande foto is de nieuwe lijn

error: Content is protected !!