Graphic Packaging International

Graphic Packaging International heeft een vestiging in Sneek waar vanuit rollen blank karton verpakking worden gemaakt voor bier en frisdrank. Het karton op de rol wordt eerst in een vorm gestanst en als laatste wordt er een binnenwerk in gelijmd en wordt het in de juiste vorm gevouwd.

Graphic Packaging had groeiplannen met Sneek en er was besloten om er een nieuwe fabriek naast te zetten met een nieuwe flexodrukpers, nieuwe stans machines, palletizers en wrap en strap straten.

Dit project werd in eerste instantie intern opgepakt en deels gerealiseerd in een aantal jaren, echter om het project goed en rendabel te maken in de hulp van Cervitech ingeroepen.

Cervitech / Andries Kramer heeft een aantal zaken gerealiseerd:

  1. Het lopende project afmaken en aanpassen waar nodig.
  2. De leveranciers van de machines aanspreken en helpen om de machines binnen de machinerichtlijn te krijgen. (CE). Niet EU leveranciers niet genoeg ervaring met CE.
  3. Het opstarten en door accelereren van de nieuwe fabriek.
  4. Het vorm geven van de Technische Dienst zodat deze aansluit bij de behoefte van de nieuwe fabriek.
  5. Graphic Packaging in Sneek ging door toenemende vraag van producten over van een 3 naar een 5 ploegen dienst, het (in)regelen van de storingsdienst met externe partijen was onderdeel van opdracht.

Deze rol bestond dus ook het projectmanagement, het leiden van de Technische Dienst en Processing. In een later stadium is ook het leiden van Safety Afdeling hier bij gekomen.

error: Content is protected !!