FTTH Allinq Noord Nederland

Cerviselect Projectleider Jan Boes is werkzaam op de afdeling FTTH ter ondersteuning  en uiteindelijk ter vervanging van een collega voor het aansluiten van woningen t.b.v. glasvezelnetwerk van KPN Netwerk en tegenwoordig ook Glaspoort.

Allinq-FTTH is actief in Noorden van Nederland vanaf de grote rivieren. Hier zijn ze bezig met het verglazen (aanleggen van glasvezelnetwerken) in dorpen en steden. Allinq-FTTH is de uitvoerende partner van KPN en tegenwoordig ook Glaspoort. Glaspoort is een combinatie van KPN en pensioenfonds ABP. Jan vervuld een regisserende rol namens Allinq, waar Jan werkt met verscheidene onderaannemers waar hij verantwoordelijk voor is.

Totaal bestaan er 6 teams van Allinq die in verscheidene delen in het land bezig zijn, hierbij werkt Jan in 2 verschillende teams, een team in Zwolle/Zeist en een team Assen/Emmen

In Assen/Emmen is Jan bezig als projectleider LAS/HAS laagbouw en in Zeist/Zwolle als Projectleider Hoogbouw.

Als projectleider FTTH is jan verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding en aansturing van de uitvoerende werkzaamheden van de aannemers. Er zijn dagelijks zo’n 10-20 medewerkers via de onderaannemers aan het werk op de verschillende projecten.

Jan is het aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met HAS (huisaansluiting). Hij maakt detailplanningen voor de uitvoerende activiteiten waarbij het zijn verantwoordelijkheden zijn dat aannemers zich committeren aan de voor de uitvoering benodigde capaciteit. Op dagelijks niveau controleert Jan de productie in het workflow managementsysteem en stemt hij project specifieke zaken af met de directievoerders. Hij draagt zorg dat de aannemers op de hoogte zijn van alle project relevante informatie en heeft wekelijks overleg met onderaannemers over de voortgang en hij stuurt bij daar waar noodzakelijke verbeteringen plaats moeten vinden. Ook is hij het aanspreekpunt voor de interne administratieve organisatie die met hun vragen bij hem terecht kunnen.

De taken als projectleider in het voor Allinq is zeer divers.

Een projectleider bij Allinq verzorgt onder anderen:

  • Overleggen met de woningcorporaties en/of VVE waar nodig
  • Aanvraag en beoordeling van offertes
  • Aansturing van aannemers
  • Aansturing las en HAS  monteurs
  • Projectbegeleiding hoogbouw
  • Schouwen van werken
  • Toezicht houden
  • Verantwoordelijk voor de KPI naar KPN
  • Controle van financiële kosten gemaakt door de onderaannemer
  • Afhandeling financiële kosten van onderaannemer naar administratie
error: Content is protected !!