Cogas Media

Cerviselect Projectleider Gert-Jan Bergman is werkzaam bij Cogas Media, voorheen Cogas Kabel Infra (CKI), op de afdeling Projecten ter ondersteuning  en uiteindelijk ter vervanging van een collega voor het buitengebied van Cogas.

Cogas Media is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Hengelo (Ov.), Hardenberg, Twenterand, Wierden, Hellendoorn, Hof van Twente, Dinkelland, Oldenzaal en Laren in de gemeente Lochem.

Het team Cogas Media bestaat uit 2 afdelingen, namelijk afdeling Projecten en de afdeling Beheer en Onderhoud. De afdeling Projecten initieert en coördineert de realisatie van nieuwe glasvezelaansluitingen, nieuwbouwprojecten, reconstructies en nog voor een klein deel coax-aansluitingen vanaf de aanvraag, van de klant, tot aan de oplevering.

De afdeling Beheer en Onderhoud verleend service, onderhoud en verzorgt de instandhouding van het coax en glasvezelnetwerk. Deze twee afdelingen werken nauw samen bij aansluitingen, nieuwbouwprojecten en reconstructies, de afdeling Beheer en Onderhoud geeft goedkeuring voor de opgeleverde aansluitingen en projecten.

Eind 2020 heeft DELTA Fiber Netwerk het belang in het glasvezelbedrijf Cogas Kabel Infra (CKI) overgenomen. DELTA Fiber Netwerk is nu volledig eigenaar van CKI, dat circa 110.000 adressen in de regio van snel internet voorziet.

Vanaf 2021 verzorgt Cogas Media de projectcoördinatie voor Delta Fiber Netwerk. Mede omdat de media aansluitingen in Cogas-gebied zich al in een beheers- en onderhoudsfase bevinden.

De afdeling projecten bemiddelt en coördineert tussen overheden, opdrachtgevers, belanghebbenden, combi partijen (GROND’G), etc.

De taken als projectleider in het buitengebied zijn zeer divers.

Een projectleider bij Cogas Media verzorgt onder anderen:

 • Pre-engineering
 • Werkvoorbereiding
 • Aanvraag en beoordeling van offertes
 • Aansturing van aannemers
 • Inventarisatie CROW 400 (werken in of met verontreinigde bodem) en CROW 500 (schade voorkomen aan kabels en leidingen)
 • Projectbegeleiding voor nieuwbouw en reconstructies
 • Afwikkelen van “oude dossiers” (met name in het buitengebied)
 • Schouwen van werken
 • Toezicht houden
 • Revisies beoordelen en indien compleet doorzetten naar de revisieverwerker.
 • Groot deel financieel verantwoordelijk

  Gert-Jan is op dit moment de enige projectleider in het buitengebied, maar wordt soms bijgestaan door collega’s van zijn afdeling en krijgt ondersteuning van enkele collega’s binnen Cerviselect.

  Bergman ziet dat de vraag naar glasvezelaansluitingen in het buitengebied toeneemt.

  De toename heeft met name te maken met het feit dat er steeds meer gebouwd wordt in het buitengebied. Zoals bij Rood voor Rood – regelingen, nieuwbouw- en recreatieparken.

  Door de hoge toename van het aantal aansluitingen en het gemiddelde oplopende datagebruik en gewenste snelheid van de gebruiker, betekent dit ook iets voor de capaciteit in het netwerk.

  Gert-Jan legt uit het netwerk in bepaalde delen volloopt en toch wil je iedereen graag kunnen voorzien van een aansluiting. Gert-Jan doet in zo’n geval een voorstel ter uitbreiding van het netwerk en bespreekt dit met zijn collega’s van Beheer & Onderhoud om de klant zo vlekkeloos mogelijk te bedienen.

  Bijna alle aansluitingen in het buitengebied zijn specials.

  Voor elke aansluiting is een offerte van toepassing, omdat geen enkele aansluiting hetzelfde is.

  Dit heeft o.a. te maken met de afstanden die in het buitengebied afgelegd moeten worden.

  error: Content is protected !!