Warmte Terugwinning & Emissie Reductie

Voorheen werd de vrijkomen warmte / energie bij het naverbrander proces uitgestoten. (De installatie temperatuur bevindt zich tussen de 750 en 1000 graden Celsius). Thermische rookgasreiniging wordt steeds vaker toegepast, dit komt door de hoge bedrijfszekerheid en de zeer hoge reinigingsgraad die haalbaar is.

De thermische naverbrander wordt specifiek gebruikt voor het verwijderen van gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen (HAP’s) en vluchtige organische componenten (VOC’s). De vrijgekomen aan warmte wordt nu benut middels een warmtewisselaar, welke water verwarmt tot maximaal 100 graden. Deze warmte wordt weer aangewend voor het verwarmen van de drooglucht van de drukpersen, verwarming van kantoren en productieruimtes.

Voordat Cervitech aan zo’n project begint spreken wij met onze klant, projectmanagers en leveranciers alle stappen in het proces door. Zo zijn wij bevoordeeld met de klant naar onze leverancier van de drukpers in Spanje geweest om duidelijk af te spreken wat de juiste specialisaties van de machine moet zijn, we begeleiden en betrekken onze klant en partners van A tot Z in het proces. Het door Cervitech gehanteerde “One Stop Shopping” principe!

Allereerst maken onze gespecialiseerde meettechnicus collega’s in een aantal uitgebreide sessies metingen van onder andere de droogluchtstromen met oplosmiddelen en de luchtdebebiet. Wij verwerken deze gegevens in een zeer nauwkeurig onderbouwt rapport voor de klant, met een degelijk advies hoe hier mee om te gaan.

In de afgelopen jaren hebben wij al veel nationale en internationale klanten geholpen met de reductie van deze uitstoot en warmteomzetting.

Tevens wordt Cervitech door menig milieudienst van de overheid gevraagd om te ondersteunen bij deze complexe materie. Vaak verdienen wij voor de klant in enkele jaren de investering dubbel en dwars terug door de enorme besparing op Aardgas, doordat onze systemen bijna Autotherm draaien.

error: Content is protected !!