Van Der Meulen

Onderzoek: voldoet ons machinepark aan de huidige machine richtlijn?

De Friese Bakkersfamilie Van der Meulen heeft Cervitech gevraagd om naar de machineveiligheid te kijken. Al vier generaties lang wijdt de Friese bakkersfamilie Van der Meulen zich met hart en ziel aan één doel: het maken van meesterlijk lekkere bakkerijproducten, die met liefde voor het vak worden gemaakt.

In 1910 besluit Hessel van der Meulen dat het tijd is om van zijn hobby zijn werk te maken. Hij opent een ambachtelijke beschuitbakkerij in zijn dorp Ferwerd. Dat Hessels passie beschuiten van een hele goede kwaliteit opleverde, bleef niet onopgemerkt: heel Noord-Nederland leek plotseling de dag te beginnen met een Van der Meulen Beschuit. De bakkerij in Ferwerd maakt plaats voor een grotere, speciaal voor beschuit ingerichte, bakkerij in Hallum: ‘De Volharding’ was geboren.

Niet elke consument kent in eerste opzicht deze bekende Bakkersfamilie, maar als wij Melba zeggen, ontstaat er op ieders gezicht een mooie glimlach.

De expliciete vraag die de familie Van der Meulen stelde: voldoen onze machines die op de afdelingen Toast 1, Toast 2 en de Paneer afdeling staan nog aan de huidige machinerichtlijn die beschreven staan in norm 2006/42/EG en in tweede instantie: als ze niet voldoen aan de huidige eisen wat is er voor nodig om dit weer in orde te krijgen.

Vanuit Cervitech hebben Aad en Klaas in eerste instantie een Project Management Plan geschreven met de volgende stappen.

  • De vraag van de klant: Voldoen de machines nog aan de huidige norm 2006/42/EG.
  • Schouw: opname op locatie bij de diverse afdelingen met uitwerking van de opname.
  • Analyse: op basis van de schouw en de normering analyseren waar de knelpunten zich bevinden.
  • Plan van aanpak: een plan met alle knelpunten en eventuele oplossingen in een tijdsbestek.
  • Realisatie: uitvoering samen met de technisch dienst om de punten die in het plan van aanpak beschreven zijn.
  • Oplevering: Oplevering.

Resultaat:

  • Machines voldoen aan de machinerichtlijnen 2006/42/EG, bij aanpassing van de door Cervitech gerapporteerde punten.
  • Aanbrengen van genormaliseerde pictogrammen bij de gevaarlijke delen op de diverse machines.
  • Bescherming aangebracht bij gevaarlijke bewegende delen.
error: Content is protected !!