Verpakkings Industrie Veenendaal (VIV)

Project: Realisatie gasloze drukkerij door levering van naverbrander

Cervitechneut Andries Kramer is de laatste 3 jaar zeer nauw betrokken bij de uitbreiding van de VIV te Veenendaal. Wat 3 jaar geleden begon met het plaatsen van een nieuwe Comexi F2 Flexo 10 kleuren drukpers inclusief het benodigde installatie werk heeft de afgelopen jaren geleid toch meerdere nieuwe projecten.

Zo werd vorig jaar een nieuwe naverbrander, geleverd en gemanaged door Cervitech, in gebruik genomen. Andries legt uit: een naverbrander van Relox, het merk dat we vertegenwoordigen, is een installatie die binnen de industriële afgas verwerking installaties zeer bekend is vanwege zijn efficiënte werking. Dit is zichtbaar in de 99.99% reinigen van de drooglucht en de lage concentratie welke nodig is voor een autotherm proces.

Dit jaar werd in overleg met de klant besloten om warmtewisselaars in de bestaande flexopersen te plaatsen, de naverbrander was reeds voorzien. Andries verteld door het plaatsen van deze warmtewisselaars wordt het totale drukproces een stuk milieuvriendelijker en het geeft onze klant een enorme besparing op de gaskosten. Bij een juiste afstelling van drukpersen in combinatie met een bepaald type ploegendienst wordt het gasverbruik drastisch naar beneden gebracht, optima zelfs gasloos.

Voorheen werd de vrijkomen warmte / energie bij net naverbrander proces uitgestoten. (De installatie temperatuur bevindt zich tussen de 750 en 1000 graden Celsius). Nu wordt het overschot aan warmte benut middels een warmtewisselaar, welke water verwarmt tot maximaal 100 graden. Deze warmte wordt weer aangewend voor het verwarmen van de drooglucht van de drukpersen, verwarming van kantoren en productieruimtes.

Voordat Cervitech aan zo’n project begint spreken wij met onze klant, projectmanagers en leveranciers alle stappen in het proces door. Zo zijn wij bevoordeeld met de klant naar onze leverancier van de drukpers in Spanje geweest om duidelijk af te spreken wat de juiste specialisaties van de machine moet zijn, we begeleiden en betrekken onze klant en partners van A tot Z in het proces.

Tevens hebben wij met onze meettechneuten Harm en Hylke in een aantal zeer uitgebreide sessies metingen verricht van onder andere van de droogluchtstromen met oplosmiddelen en de luchtdebiet. We verwerken deze gegevens in een zeer nauwkeurig onderbouwt rapport voor de klant, met een degelijk advies hoe hier mee om te gaan. Projectmanager Klaas legt uit dat wij inmiddels steeds meer van dit soort advies rapporten schrijven voor zowel de eindgebruiker alsmede ook veel voor milieudiensten van de provincie!

Andries vervolgt binnen het totale project werken wij samen met vaste partners. Zo leverde RELOX een nieuwe 20.000m3/u naverbrander waarbij het installatie werk voor binnen en buiten door onze vaste Partner Holtrop en Jansma uit Dokkum werd uitgevoerd.

Al met al voegt Weinand van Kesteren directeur van de VIV te Veenendaal toe dat hij super tevreden is met deze investering een investering die zich zeker weer terugverdiend!

#VIV-Veenendaal #EmissieReductie

#Naverbrander #Relox #Drukkerij #Flexo #Verpakkingen #Oplosmiddelen #EnergieTerugwinning

#Comexi #FIDmetingen

#Holtrop&Jansma

#Voedingsmiddelen

error: Content is protected !!