Start project voor de Franse markt

CERVITECH is samen met haar partners ENVIROXI en RELOX, gestart met een groot project voor de Franse markt. Dit is wederom een project voor de verbranding van vluchtige organische stoffen (VOS) die vrijkomen in de atmosfeer tijdens het printproces met solventinkten. Dit project is het tweede uitgebreide project in de afgelopen jaren voor de Franse markt, tevens maakt dit project onderdeel uit van een reeks projecten wat we gezamenlijk de komende 2,5 jaar gaan uitvoeren!

In dit project houden we met alles rekening, zowel met energie-efficiëntie als met het naleven van milieunormen. Daarom zullen we ons concentreren op 3 hoofdaspecten.

1. Recirculatie van het drogen van de printer, het verhogen van de concentratie van oplosmiddelen (+ 2-3 gr) en het verminderen van het volume van luchtverontreiniging (vermindering van meer dan 30%).

2. Realisatie van een RTO met maximaal rendement, d.w.z. minimaal gasverbruik, meer dan 90% autotherm.

3. Energieterugwinning (warm water) om de drogers van de printers voor te verwarmen, waardoor 40-50% wordt bespaard op het verbruik van het drogen, en ook voor andere toepassingen zoals het verwarmen van kantoren/industriële magazijnen.

ENVIROXI, RELOX en CERVITECH blijven samen met hun collega’s vooruitgang boeken in zijn inzet voor duurzaamheid en innovatie.

Leest u dit nou en denkt u ik ben op zoek naar een vernieuwend bedrijf met mooie projecten? Bent u nu klant of onze nieuwe collega? Kijk eens op onze website www.cervitech.nl Ook als u functie omschrijving / gewenste vacature er niet bij staat, nodigen wij u van harte uit om te solliciteren!

Deel dit bericht
error: Content is protected !!