René Postmus begint als Tracé Engineer bij de Gasunie in Groningen

Onze collega René Postmus begint 1 november bij de Gasunie als Tracé Engineer. Rene, een zeer ervaren werkvoorbereider / engineer in de infratechniek, heeft in zijn carrière veel ervaring opgedaan in het engineeren van complexe infranetwerken.

Dat complexe is ook waar René voor in de wieg gelegd is, hoe gekker en complexer hoe mooier de uitdaging! Ook het plannen en coördineren van projecten hoor bij de functie van René.

Om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, werkt René samen met de verschillende lagen binnen de organisatie, van projectleiders en uitvoerders tot veldwerkers en monteurs.

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen bouwen is het noodzakelijk om vooruit te kijken. Daarom willen de Nederlandse netbeheerders weten hoe de energietransitie richting 2050 kan ontwikkelen, hoe we energie op tijd op de juiste plek krijgen en hoeveel technici, materialen en ruimte nodig zijn om onze energienetten daarop aan te passen.

In 2050 wil Nederland geen CO2 meer uitstoten en dus klimaatneutraal zijn. Dit houdt in dat we ons energiesysteem op een andere manier moeten inrichten: de vraag naar energie verandert en neemt toe. Deze ‘herinrichting van ons energiesysteem’ is de grootste verbouwing van ons land en de gezamenlijke netbeheerders werken hard om de energie-infrastructuur hierop aan te passen en uit te breiden. Zo investeren de netbeheerders dit jaar gezamenlijk 5 miljard euro en vanaf 2025 jaarlijks zelfs 8 miljard euro in de energienetten. Beperkende factoren zijn de hoeveelheid beschikbare materialen en het tekort aan technische vakkrachten. Dit is ook de reden waarom Gasunie en andere netwerkpartijen gebruiken maken van de kennis van bureaus als Cervitech!

Cervitech is blij om deel te maken van deze prachtige herinrichting van ons energiesysteem.

Deel dit bericht
error: Content is protected !!